Šta je bio Majdan i zašto vlast plaši građane ukrajinskim scenariom?

Ostavite komentar


  1. Putinova Rusija je najvece zlo na svetu?!?!?!?! Daleko sam od opravdavanja rata u Ukrajini, ali da li je moguce da je covek to izgovorio?!?! Pored Velike Britanije i Amerike?!?! U zadnjih 50 godina pobise milione, upropastise, porobise, zatrovase i pootmase tolike zemlje!!!! Koji placenik ovaj Sormaz. Sramota

  2. Kada diktator i njegovi uvlakači pominju „majdan“ to je njihova direktna poruka da će upotrebiti oružje i neće birati žrtve u odbrani svoga plena.

  3. Majdan….
    G.din Šormaz, kada je pisao svoje viđenje tog događaja nije posvetio pažnju na incident koji se dogodio u Domu sindiksta, a takođe za čitaoce njegovog komentara želi onu grupu ljudi, kako bi Amerikanci rekli: Sa memorijom kokoške od 3 dana! Hajde da ga podsetimo ( Šormaza) na jedan spot, nema ga više na YOUTUBE, Zelenskog, gde isti ironično objašnjava da samo fašisti mogu ući u ukrajinsku vladu. Događaji, uzroci, kao i posledice i krivci za nesrećni rat u Ukrajini se ne mogu objasniti u jednom novinskom članku veoma tendeciozno pisanom. Ipak neki novi Tolstoj bi mogao da nam približi sliku dešavanja u Ukrajini, a nikako ne neki neuspešni kvazi političar.
    Dešavanja u Srbiji nemaju veze sa Majdanom. Koliko shvatam ovde se na osnovu sumnji ( mi čitaoci ne možemo znati i da li su te sumnje i osnovane) traži uvid u sve biračke spiskove i ako se dokaže prevara onda novi izbori. Za sada nema razgovora između demonstranata i institucija sistema, koje su po Ustavu morale reagovati kada su se sumnje pojavile i ispitati sve. Dobijamo saopštenja od predstavnika samo nekih institucija ali nemamo dijalog niti institucija niti vlasti sa demonstrantina. Imamo vlast koja brani rezultate izbora i opoziciju koja osporava rezultate izbora.. i tako već 30 godina.
    Na zapadu ništa novo…

  4. Kakav argentinac. Kakav majdan. Šta to on priča sa svojom svitom oko sebe kojom se okružio. Daj bože da ga gledamo jednu sezonu. Sada priziva i vangerovce. Ostavi običan narod na miru. Nestorović, smešno. Bolje da se bavi vanzemaljcima.

  5. Највећа зла света су УСА и Енглези земљаче Шоргмазе. Ојадише планету и ником ништа. И те јадне Украјинце су гурнули у пропаст да растуре Русију. Али Русија није Југославија…

  6. g. Sormaz da li ikada pomislite da malo vise nego sto treba preterujete u svojim izlaganjima. Ja sam za to da bude deo EU ali nikada NIKADA necu biti za to da budemo deo NATO prevazidjene organizacije koja samo radi u interesu Amerike. NATO koji je trebao da nestane kao i Varsavski pakt, ali desile se kule bliznakinje, secate se toga g. Sormaz, pa onda NATO postao udarna pesnica Americkih interesa u celom svetu. Koliko to ratova je bilo da racunamo od Vijetnama. Izgleda da vam je pamcenje kako ono u Srbiji kazu, slabo pamtim brzo zaboravljam. I manite se izraza o nacistima, bilo bi lepo odrastao ste covek, nadam se i nesto naucili o nacistima u svome zivotu. Blago vama. Ziveli

  7. Bravo momci-2 Dragana, ako možete do glave ovog režima, presipiti im malo moga znanja i značenje reči "majdan" kaže:

    Bravo momci-2 Dragana, ako možete doći do glave ovog režima, presipite im malo znanja o značenju reči „MAJDAN“. Zgadili su sr ovom narodu njihovim lupetanjem

  8. Aleksandar Vučić ima sreće što je glasove pokrao građanima Srbije, a ne građanima Francuske, inače bi doživeo ne ukrajinski (majdanski) scenario, već francuski (bastiljski) scenario.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.