Majdanpek: Majdnapečki socijalisti predali svoju listu za lokalne izbore 1Foto: J. B. K.

Za razliku od prethodnih lokalnih izbora 2018. godine, kada su bili u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, socijalisti iz Majdanpeka nastupaju samostalno. Opštinskoj izbornoj komisiji danas su predali izbornu listu “Ivica Dačić – premijer Srbije” sa 31 kandidatom za odbornike, koliko inače ima odborničkih mesta u opštinskoj Skupštini.

– Socijalisti na lokalne izbore u opštini Majdanpek izlaze samostalno i uvereni su da će ostvariti cilj – bolji rezultat nego na prethodnim izborima – rekao je za Danas po predaji izborne liste predsednik majdanpečkih socijalista Slaviša Božinović.

Pre četiri godine koalicija SPS – JS imala je tri odbornička mesta, nešto manje od deset odsto od ukupnog broja odbornika u lokalnom parlamentu.

U izjavi za Danas Božinović ističe da na izbornoj listi ima više od 40 odsto žena i da su posebnu pažnju posvetili teritorijalnoj zastupljenosti i da su vodili računa da svako naseljeno mestu u opštini Majdanpek ima svog kandidata za odbornika.

-Socijalisti znaju kako se pokreću investicije, zato i želimo da budemo u lokalnoj vlasti, da spremno dočekamo najavljene investitore i nove vlasnike fabrika za pokretanje proizvodnje u Zlatari i Megaplastu. Učinićemo sve da zlatarstvo mora da bude i ostane brend Majdanpeka i velika šansa za zapošljavanje – naglašava Božinović, inače prvi na listi kandidata za odbornike “Ivica Dačić – premijer Srbije”.

Dodaje da je već u kontaktu sa vlasnikom Industrije za preradu Majdanpek, u čijem su sastavu pogoni Zlatare Majdanpek i Megaplasta Donji Milanovac, koji su početkom oktobra prošle godine prodati firmi Karnak plus construction, za 185 miliona dinara, da se razgovara o pokretanju proizvodnje i da očekuje dolazak novog vlasnika u Majdanpek.

Izborna lista socijalista druga je do sada predata izborna lista za predstojeće lokalne izbore u Majdanpeku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari