Šta su tužilaštva odgovorila o odvoženju meštana Male Krsne za Beograd 1Foto: N1

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu se oglasilo nenadležnim u slučaju organizovanog odvoženja meštana Male Krsne u Beograd zbog navodne promene prebivališta. Više javno tužilaštvo u Beogradu tvrdi da iz priča N1 ne proističu indicije da je izvršeno bilo koje krivično delo iz nadležnosti VJT u Beogradu.

U odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu navode “da se u konkretnom slučaju, pod uslovom postojanja relevantnih materijalnih i nematerijalnih dokaza, eventualno može raditi o postojanju elemenata krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem propisanog članom 156. Krivičnog zakonika, koje krivično delo, ukoliko postoje osnovi sumnje da je isto izvršeno, ne bi bilo u nadležnosti ovog tužilaštva, a u skladu sa odredbama člana 13. Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije”.

Iz Službe za medije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu stigao je kratak odgovor u kojem se navodi da iz “novinarskih priča N1 ne proističu indicije da je izvršeno bilo koje krivično delo iz nadležnosti VJT u Beogradu, odnosno Odeljenja za borbu protiv korupcije ovog tužilaštva.”

Televizija N1 je poslala upite i Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, kao i posebnom Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Podsetimo, televizija N1 je 7. i 8. marta emitovala serijal „Mala Krsna – velika Seoba“ u kojem su objavljeni snimci reporterskih ekipa N1 koji dokumentuju organizovano odvoženje meštana Male Krsne u Beograd, a najmanje tri izvora su potvrdila da je reč o organizovanoj akciji promene prebivališta/boravišta uoči izbora u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari