Srđan Milivojević: Priča o mandatima je lažna dilema 1foto FoNet Milica Vučković

Priča o mandatima je lažna dilema i nema uopšte potrebe raspravljati šta sa mandatima na lažnim izborima, izjavio je večeras Srđan Milivojević iz Demokratske strake.

Milivojević je na protestu opozicije okupljene oko koalicije „Srbija protiv nasilja“ rekao za N1 da je njihov zahtev da se izbori ponište.

„S druge strane, ako se izbori ne ponište, ne postoji zakonska mogućnost da kažete kako mandat želite ili ne želite“, rekao je Milivojević.

On je rekao da su predstavnici opozicije na dan kandidovanja potpisali pisanu izjavu kojom prihvataju mandate i da im se oni automatski dodeljuju, uz napomenu da ste narodni poslanik dok ne podnesete ostavku.

„Takođe, ne postoji zakonski mehanizam po kome 250 narodnih poslanika može u jednom danu da podnese ostavku. U državi razorenih instutucija, veoma je teško podneti ostavku“, objasnio je Milivojević.

On je rekao da postoje procesi koji su nepovratni i da zato predstavnici opozicije čekaju da se međunarodna zajednica izjasni o postizbornoj situaciji u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari