Manjinske stranke nezaobilazne u razgovorima o izborima 1Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka na sastanku u Novom Pazaru Foto: SDA Sandžak

Rukovodstvo SDA Sandžaka danas je, u Novom Pazaru, razgovaralo sa šefom poslaničke grupe Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka Šaipom Kamberijem i predsednikom Albanskog nacionalnog veća Ragmi Mustafom.

Informativna služba SDA Sandžaka je saopštila, da su učesnici razgovora konstatovali da je,njihov poslanička grupa kao jedina opozicija u republičkom parlamentu, nezaobilazan faktor u budućim razgovorima o uslovima za izbore.

Zaključili su da uslovi treba da budu „regularni, slobodni, fer i demokratski, na kojima će građani moći bez pritisaka i bez straha da izraze slobodno svoju izbornu volju“.

Narodni poslanici Ujedinjene doline – SDA Sandžaka aktivno će učestvovati u izmenama Ustava Srbije i u rešavanju konkretnih problema građana u Sandžaku i Preševskoj dolini. Na sastanku je, najviše vremena, bilo posvećeno predstojećem popisu stanovništva, gde će biti data puna podrška svim aktivnostima radi popisa svih građana ova dva regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari