Manojlović (DS): Sudbina Milorada Đokovića iz Peći je sudbina naših ljudi na Kosovu i Metohiji 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Tatjana Manojlović, novinarka i potpredsednica Demokratske stranke, buduća narodna poslanica, izjavila je danas da je sudbina uhapšenog Milorada Đokovića iz Peći sudbina naših ljudi na Kosovu i Metohiji. 

„To je sudbina povratnika, običnog čoveka koji se ne bavi visokom politikom. To je život u neizvesnosti, nesigurnost, život u neprekidnoj borbi za pravo i pravdu. Milorad Đoković, jedini Srbin u Vitomirici kod Peći, uhapšen je kada je neko uperio prstom u njega i kazao: držite ubicu. Uhapšen je u trenutku kada su i tamošnje vlasti presudile u njegovu korist i rekle da mu se mora vratiti uzurpirano imanje. Posle godina borbe da dokaže da je njegova imovina njegova, sad ga verovatno očekuju godine borbe da dokaže da nije ubica,“ smatra potpredsednica demokrata.

Milorad Đoković se vratio u Vitomiricu pre 15 godina, sve vreme vodi sudski spor za povraćaj imovine, kreće se u srpskim i albanskim sredinama, vredno radi, pomagao je starijim komšijama povratnicima, dok ih je još u selu bilo. I sada, kada bi njegovo trebalo da mu se vrati, da pravda bude zadovoljena, hapse ga. Na osnovu nečijeg: ubio je. Tako etiketiran može biti bilo ko. Naročito ako nekome zasmeta.

„Odgovorni političari moraju vrlo glasno i vrlo jasno da se bore za svakog pojedinačnog građanina. Da Miloradu nekoliko narednih godina ne pojedu skakavci. Da svako ima pravo na pravdu. To je najodgovorniji politički posao. Granice se pomeraju i docrtavaju, istoriju pišu pobednici, moćnici se poigravaju, istina je jedna, a, interpretacija mnogo. Parole i floskule ne mogu da se jedu i da se uz njih mirno spava. Čovek mora biti u fokusu,“ izjavila je Tatjana Manojlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari