Manojlović: Imamo rešenje da Srbija ne mora da plati ni dinar Rio Tintu 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

“Nije suština u raskidanju dozvola pred izbore, koje prema natpisima u medijima ističu uskoro. Suština je da pre izbora imamo završeno pitanje ekološki štetnog iskopavanja litijuma i pravni okvir koji garantuje da se to ne može sprovesti. Upravo zato ćemo sutra u 13 sati objaviti predlog rešenja Kreni – Promeni i Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti i predati formulisanu Narodnu inicijativu”, kaže za Danas Savo Manojlović iz pokreta Kreni-Promeni, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će vlada Srbije najverovatnije raskinuti ugovor sa Rio Tintom, uprkos tome što je on za uvođenje moratorijuma.

Manjolović ističe da Kreni promeni ima predlog pravnog rešenja po kome Srbija neće morati da plati ni jedan dinar Rio Tintu. Naravno, kako kaže, pod uslovom da ne postoji nikakav tajni investitorski sporazum sa Rio Tintom.

“Predaćemo predloge koje su uradili pravni i ekološki stručnjaci. Vlada i Narodna skupština ga mogu usvojiti naredne nedelje. U suprotnom 20. januara krećemo u skupljanje narodne inicijative o kojoj parlament mora da se izjasni ako sakupimo 30.000 potpisa. Skupljanje ćemo završiti do kraja januara i insistiraćemo da se Skupština izjasni pre raspuštanja parlamenta i samih izbora. U suprotnom smatramo potpuno opravdanim pokretanje novog talasa protesta “ , ističe Manojlović za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari