Manojlović: Imamo rešenje da Srbija ne mora da plati ni dinar Rio Tintu

Kreni promeni sutra predstavlja predlog rešenja problema sa Rio Tintom

Ostavite komentar


  1. Neka mu isplate oni koji su napravili dil sa Rio Tintom,od svoje imovine i opranog novca.

  2. Podrška, Kreni-promeni i Savi Manojloviću, za predlog rešenja. Zabrana, za Rio Tinto i za sve druge, koji bi da eksploatišu litijum po Srbiji.

  3. Pa, koje je resenje? Ispod zemlje se nalazi 25 milijardi dolara u litijumu. Rio tinto ce traziti izgubljenu dobit za 30 godina kopanja . To je oko 5-10 milijardi usd, zavisno na koliki profit racunaju. Ko ce to da plati?

  4. Bravo Zemun, samo treba dodati i srpske institucije koje su radile studije u dogovoru sa Rio Tintom – tajne studije koje su osnova za najvazniju Studiju ugrozenosti zivotne sredine koju cekamo mesecima.

  5. Nisam znao da imamo u zemlji ovakve genijalne pravnike. Svuda u svetu pravni procesi kod raskidanja medjunarodnih ugovora traju godinama a ovi nasi nasli resenje za nedelju dana. Sava for president.

  6. Ovo će biti jako poučno. Za obe strane. Za vlast već postoji niz kaznenih odredbi zbog nesavesnog postupanja, od krivičnih, do političkih. One bi trebalo da budu na umu i nevladinim organizacijama, iako u njihovom slučaju ne mogu imati i zakonsku primenu.

  7. E ovako se radi. Taktika, dafinicija, direktno , efektno. Ćutini metodi ne piju vodu i narodu je stvarno dosta uličarskog fazona. Manojlović je sabrao metodologiju i radi vrlo stabilnu stvar koja crpi sve legalne resurse koji ce ako ne budu radili pokazati ko to imenom i prezimenom potkopava narodnu volju. Treba podrzati ovaj proces korektno bez tenzija i svađe da bi narod video da se i tako može. To bi izbistrilo scenu.

  8. E ovo je pametan predlog, a ne ko Ćuta, ajmo da blokiramo normalne ljude a rešanje ne znamo

  9. Tako je Savo samo napred dosta je bolo Vucicevih lazi 10 godina nas pravi budalama.

  10. Oni nama treba da plate za nesavesno bušenje i saniranje bušotina, za veċ otrovane reke, bunare, zemlju itd. Najvažnije, da odgovaraju za davanje mita o kojem vlast toliko priča zajedno sa primaocima mita. Nadam se tome posle izbora.

  11. Pošto je Rio Tinto Australijska firma može i naš ministar da je proglasi kao nepoželjnom organizacijom koja se bavi špijunskom delatnošću i iskoriistiti svoje diskreditaciono pravo i proterati je bez ikakvih obijašnjenja

  12. Poništiti sve ugovore sa Rio Tintom,ukljucujuci i kupoprodajne ugovore po kojma je Rio Tinto otkupio parce i obavezati prodavce da Rio Tintu vrate novac po osnovu kupoprodajnih ugovora a parcele vratiti vlasnicima.

  13. Više verujem predsedniku SNS da ćemo morati platiti njegov rad,valjda čovek zna šta je potpisao sa Rio Tintom.

  14. Eto ima Srbija pametne made ljude,samo nisu na pravim mestima.Eto nadjose I resenje za Rio Tinto!

  15. Savo,ostaces upamcen kao veci „trojanski konj“ od onog legendarnog iz Troje.

  16. Napred Savo.Bices legenda.U tebe gledamo sada kao jedini spas.Odavno nam je trebao tako mlad i obrazovan covek.Skidaj Rio Tinto a i vlast

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.