Manojlović: Srpska lista produžila Vučiću opstanak na vlasti 1foto FoNet Božana Pavlica

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, smatra da polaganje zakletve novih poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova pokazuje da je patriotizam trajao punih deset dana, dok Tatjana Manojlović, potpredsednica Demokratske stranke, ocenjuje da je time produžen opstanak SNS na vlasti.

Tatjana Manojlović ocenjuje da se nastavlja Vučićev rijaliti i nastavlja se zbunjivanje Srba na Kosovu.

„Očigledno je da razne zadruge više nemaju dovoljnu gledanost i moć, pa Vučić lično počinje i da režira. Opasno je što je ovaj Vučićev rijaliti kratkoročno opasniji po naciju i državu, od onih sa Pinka i Hepija, koji deo po deo razaraju. Najpre su Srbi, po nalogu SNS, odnosno ćerke firme Srpske liste, ušli u institucije takozvane države. Onda su teatralno, pred kamerala, skidali uniforme. Danas su jednu postavu u takozvanom parlamentu zemenili drugom“, napominje Manojlović.

Dodaje da iz ovakve ujudurme, po pravilu, Srbi, obični građani srpske nacionalnosti, stanovnici tog prostora, južno i severno od Ibra, izlaze mnogo oštećeniji.

„Kosmetski Albanci trljaju ruke, a pokrovitelji kosovske nezavisnosti namireni. Mirnija je i Srpska lista, odnosno SNS, pre svega Aleksandar Vučić, jer tako produžavaju ostanak na vlasti“, zaključuje potpredsednica Demokratske stranke.

Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, kaže da se Srpska lista narugala sudijama, tužiocima, policajcima, carinicima, administrativnim radnicima i konačno celom srpskom narodu koji im je dao podršku.

 

„Juče (16. novembar) je konačno održan Odbor za KiM u Skupštini, gde su članovi Odbora iz vlasti dali podršku srpskom narodu na KiM i njihovim izabranim predstavnicima. Opozicioni poslanici u Odboru su podržali srpski narod, ali su odbili da podrže njihove izabrane predstavnike. A kakvi su ti predstavnici najbolje se videlo kad su danas u kosovskoj Skupštini polagali zakletvu. Ovo sada izgleda kao očigledna prevara i velika, sramotna predstava“, zaključuje Rašković Ivić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari