Marija Obradović potpredsednica PS Saveta Evrope 1Foto: Medija centar

Nova šefica stalne delegacije Narodne skupštine u PS Saveta Evrope, Marija Obradović izabrana je za potpredsednicu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope na jutrošnjem plenarnom zasedanju te organizacije, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Tu funkciju će obavljati tokom 2017. i 2018. godine.  Marija Obradović poslanica je Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini, šefica skupštinske delegacije od ovog zasedanja i članica Političke grupe Evropskih narodnih partija (EPP) u PS Savetu Evrope.

U sastavu delegacije Srbije, koja učestvuje na oktobarskom zasedanju Parlamentarne skupštine, su i narodni poslanici Biljana Pantić Pilja, prof. dr Žarko Obradović, Dubravka Filipovski, Jasmina Obradović, Elvira Kovač i Aleksandar Stevanović. Glavne teme zasedanja su stanje ljudskih prava i poštovanje vladavine prava u Azerbejdžanu, Jordanu, Mađarskoj, Rumuniji i Ukrajini. Razmatra se i pitanje počinjenih zločina u Siriji, Avganistanu i Iraku. U dnevni red je ubačena rasprava po hitnom postupku, usled potrebe da se pronađe političko rešenje za krizu u Kataloniji. Poslanicima će se obratiti i Miloš Zeman, predsednik Češke i Petro Porošenko, predsednik Ukrajine.

Tokom zasedanja se očekuje izbor izvestioca za Kosovo i Metohiju na Političkom komitetu i predstavljanje izveštaja nakon posete Srbiji izvestilaca Komiteta za monitoring PSSE u julu ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari