Marija Zaharova komentarisala novi sastav Vlade Srbije 1 Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Moskva se nada da će nova Vlada Srbije da nastavi razvoj veza sa Rusijom, kaže za RT Balkan portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Na pitanje redakcije RT Balkan kako komentariše to što su u novu Vladu Republike Srbije ušli i Aleksandar Vulin, potpredsednik vlade, i Nenad Popović, ministar bez portfelja, koji se pritom nalaze i na američkoj crnoj listi, Zaharova odgovara da se radi o unutrašnjoj politici Srbije.

Rusija je uvek isticala da je formiranje vlade bilo koje države unutrašnja stvar koju treba da procenjuje jedino narod te određene države, u ovom slučaju Srbije, objasnila je Zaharova.

„Nema sumnje da su kadrovska rešenja doneta na osnovu njihovog profesionalnog iskustva i kvalitetnog rada svakog od njih“, dodala je ona.

Rusija ima šta da doda, ali u drugom kontekstu, navela je Zaharova.

„Rusija se nada da će novi kabinet ministara Srbije da nastavi onu politiku koja podrazumeva dalji razvoj veza Moskve i Beograda u kontekstu rusko-srpskog strateškog partnerstva, kao i jačanje bogate saradnje za dobrobit našeg naroda“, rekla je Zaharova.

„Rusija je za to spremna. Znam da možda nisam morala da napominjem, ali sam za svaki slučaj, ipak, rekla. Za slučaj da neko možda sumnja. Ne sumnjajte, terajte sumnju od sebe“, poručila je Zaharova, prenosi RT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari