Marko Jakšić podsetio Vučića na poruku Srbima sa severa Kosova da ih neće loviti kao zečeve: Ne samo da nas love već i pucaju na nas. Ništa vukovi? 1Foto: Kossev

Marko Jakšić, pravnik iz Severne Mitrovice i nekadašnji odbornik u Skupštini oprine ovog grada sa liste koju je vodio Oliver Ivanović, podsetio je predsednika Srbije, Aleksandar Vučića na njegove reči s kraja godine Srbima sa severa Kosova.

Jakšić je na svom Tviter nalogu napisao: „Ej lepi Aleksandar Vučić ova sezona lova na zečeve na Severu Kosova osim već niza hapšenja i pokušaja istih, već ima i ranjene. Ne samo da nas love već i pucaju na nas. Ništa vukovi? Čisto da te podsetim na ono što si nam rekao u Raški onu noć. A i realno i tada sam bio siguran da lažeš“.

Milan Jovanović iz sela Žerovnica ranjen je preksinoć iz vatrenog oružja na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Mitrovica–Leposavić.

Kosovska policija prvo je negirala da su njeni službenici umešani u pucnjavu, da bi potom saopštila da jedan policajac ipak umešan u incident.

Jakšić je naime podsetio Vučića na sastanak sa Srbina se severa Kosova krajem decembra 2022. kada im je proručio da njih ne mogu da love kao zečeve iako bi to voleli.

– Ako krenu, pa uhvate jednog od nas ili dvojicu kao zečeve, nema više zečeva, pošto zečevi postaju vukovi. Pa, više nema nikakvih garancija. Ja sam i mimo svega danas razgovarao dodatno sa predstavnicima SAD i EU. Govorio sam čak i o imenima ljudi, i govorio da ne sme da se ide dotle. Ne postoji nijedan Srbin sa KiM čije ime ne znam, a da je na neki način bio ugrožen – kazao je predsednik.

Jakšić je uz svom drugom postu objavio i fotografiju na kojoj su nacrtani vuk i zec. Vuk se obraća zecu i kaže da ne brine jer će da ga brani ako ga budu lovili, dok zec u kojeg su uperene puške odgovara da ga više ne brani.

Podsetimo, Srbi sa severa Kosova i Metohije postavili su u decembru barikade na puteve u severnom delu Kosova i Metohije, a povod je hapšenje bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića na prelazu Jarinje.

Barikade su uklonjene nakon susreta Vučića i Srba sa severa u Raškoj krajem decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari