Marko Sarić o razlozima zbog kojih odbornici koalicije NADA neće potpisati zahtev za smenu Šapića 1foto FoNet

„Drugi deo opozicije i bez naše podrške ima potpise za predlog zakazivanja sednice Skupštine Beograda. U predlogu zakazivanja sednice nije jedina tačka dnevnog reda nelegalna gradnja, već i druge koje nisu u nadležnosti Skupštine Grada, pa je i to jedan od razloga zbog čega nećemo učestvovati u potpisivanju zahteva za zakazivanje sednice Skupštine Grada“, kaže za Danas Marko Sarić, šef odborničke grupe NADA (Novi DSS- POKS), odgovarajući na pitanje da li će podržati zahte dela opozicije za sazivanje sednice gradskog parlamenta za smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića.

Sarić podseća da vladajuća većina može nedolaskom da onemogući kvorum i da samim tim sednica ne bude uopšte održana.

 

„Odbornička grupa NADA- Novi DSS- POKS ići če na sednicu i učestvovati u radu Skupštine Beograda, ko god da zakaže tu sednicu na način koji je dozvoljen Poslovnikom“, poručuje Sarić.

Da podsetimo, deo opozicionih odbornika u Skupštini Beograda, danas bi trebalo da preda neophodne potpise za dve inicijative.

Jedna je inicijativa za zakazivanje sednice Skupštine Beograda na kojoj bi se razgovaralo o smeni gradonačlenika Aleksandra Šapića, a druga zakazivanje sednice o gorućim gradskim problemima-zagađenju vazduha, stanovanju i energetskoj krizi.

Ove inicijative podržale su stranke Ujedinjeni, Demokratska stranka, Moramo-Zajedno i Narodna stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari