Marton (LSV): Prvi na udaru lustracije da bude onaj koji je veličao Ljotića 1Foto: LSV

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton pitao je danas predstavnike pokreta Dveri „kojima su posladnjih dana puna usta lustracije“ da li bi možda prvi na udaru trebao da se nađe „onaj koji je veličao fašistu Dimitrija Ljotića“.

„Dverjanima poslednjih dana puna usta lustracije. Čekajte, jel prvi na udaru onaj koji je prekidao tribine, prozivao manjine i vređao ih? Ili bi možda na udaru trebao da bude onaj koji je veličao fašistu Dimitrija Ljotića?“, naveo je Marton na svom tviter nalogu.

Prema njegovim rečima, ako bi Dveri podržale njegove sugestije, onda bi trebalo „podržati Dveri u borbi protiv takvih osoba“.

Uz objavu Marton je priložio i izveštaj sa tribine Peščanika u Pančevu iz 2008. godine koju je pokušao da prekine lider Dveri Boško Obradović sa svojim pristalicama.

Nakon tvrdnji advokata Srđe Popovića da u Srbiji postoji kontinuitet politike odnosa prema Albancima koji se nije menjao ni posle 5. oktobra 2000. godine, a naročito od kada je na čelu vlade Vojislav Koštunica, desetak mladića je glasno negodovalo i pokušalo da na silu uzme reč, ali su se publika i govornici oštro usprotivili.

Tokom tribine stigala je anonimna dojava da je u sali postavljena bomba.

Kasnije danas Marton je objavio još jedan tvit kojim je reagovao na današnju izjavu Boška Obradovića da bi grobno mesto Josipa Broza Tita trebalo iz Beograda izmestiti u njegovo rodno mesto.

„Evo ga Boškić pokušava da oslobodi parcelu za njegovog čika Mitu Ljotića“, naveo je portparol LSV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari