Marušić Jablanović: Nečitka biografija novog direktora Apotekarske ustanove Beograd pokazatelj netransparentosti 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Odbornica u Skupštini grada Beograda koalicije „Moramo“ Milica Marušić Jablanović izjavila je da se transparentost postavljanja novih direktora javnih preduzeća ogleda i u izgledu biografije predloženog direktora Apotekarske ustanove Beograd Dragana Todorović. Oni su i podelili spornu stranicu zvaničnog skupštinskog materijala na kojoj je Todorovićeva biografija mutna i nečitka, te su odbornici i mediji tako onemogućeni da se kroz materijal upoznaju sa biografijom novog direktora Apoteka Beograd.

– Najvažnija tačka dnevnog reda, Predlog rešenja o razrešenju i imenovanju direktora javnih preduzeća je stavljena kao poslednja na dnevni red, da o njoj odlučujemo po skraćenom postupku, bez mogućnosti rasprave. Materijal smo dobili u 10:30 na dan zasedanja, rekla je ona, prenosi pokret Ekološki ustanak, koji je deo „Moramo“, na svojoj stranici.

Todorović je na ovo mesto izabran, kao i ostali novopostavljeni direktori, skraćenim postupkom, što je izazvalo negodovanje opozicije, čiji su odbornici poručili da se time onemogućuje rasprava o predloženim imenima.

Gradonačelnik Šapić je rekao da imena nisu namerno dali odbornicima, kako bih ih zaštitio od „njihovim medija“, te poručio da je to po Poslovniku usvojenom 2009. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari