Mediji bliski vlasti najavljuju: Aleksandar Vučić u ponedeljak saopštava hoće li biti izbora i po kom scenariju 1foto FoNet Ljiljana Stojanović

 

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić saopštiće u ponedeljak „dalekosežne političke odluke koje će promeniti Srbiju“, a tri mogućnosti su prihvatanje ostavki premijerke Ane Brnabić i Vlade, opšti izbori i ostavka predsednika države, objavili su sino’ mediji bliski bliski šefu države i lideru naprednjaka.

Navodeći da je u subotu održana sednica proširenog sastava Izvršnog odbora Srpske napredne stranke „na kojoj je posle duže vremena učestvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, Informer, pozivajući se na svoje izvore u SNS, ističe da je Vučić na toj sednici govorio „o poslednjim tragičnim događajima u srbiji i pripremama za Skupštinu SNS 27. maja“.

Vučić je, kako na svom portalu navodi Informer, „i po prvi put pripremao stranku za opoziciono delovanje“.

Tabliod blizak predsdniku države i vođi naprednjaka tvrdi kako „ima potvrde iz vrha SNS da će u ponedeljak uveče na TV Hepi predsednik Vučić saopštiti dalekosežne političke odluke koje će promeniti Srbiju“.

„Kako saznajemo, postoje tri varijante Vučićeve odluke“, piše Informer.

Prva od te tri varijante je „prihvatanje ostavke celog kabineta Ane Brnabić“, druga je „zajednička ostavka i Vlade i predsednika i izlazak na opšte izbore u kojima Vučić ne bi mogao da se kandiduje za predsednika“.

Treća varijanta je „ostavka predsednika“.

„Svakako, svaka odluka biće potvrđena na Skupštini SNS 27. maja“, navodi Informer.

Predsednik Aleksandar Vučić je članovima IO SNS na kraju svog govora poručio: „Dok sam živ boriću se sa svima vama protiv najgoreg ološa koji svoju jedinu političku šansu vidi u tragediji Srbije. Moraćete uvek da se borite protiv ovih hijena za spas i budućnost naše zemlje!“, tvrdi Informer.

„Kao nikada ranije“, navodi taj tabliod, „predsednik Vučić je govorio o periodu posle 2000. godine i o paklu koje su mnogi u SRS, SPS i SNS morali da prođu u vreme dosovskog režima“.

Vučić je, dodaje se, „svojim saradnicima rekao da će biti iznenađujućih odluka“ u predstojećim danima.

„Nikada nisam, kao što znate, pristajao na ucene i laži političkog ološa u Srbiji koji nema nikakvu ideju, plan i program, ali sam sit naših ljudi koji u svakoj kriznoj situaciji pronađu dovoljan razlog da se dodvoravaju drugoj strani, onima najgorima u Srbiji“, citira Informer Vučićeve poruke sa sednice IO SNS.

Dalje se navodi da je „konkretno govorio o direktorima javnih preduzeća čije žene imaju više krokodilskoh tašni nego što je aligatora u Everglejdsu, ali im je uvek sistem nešto kriv, ali im je država uvek i za sve kriva“.

„Inače, prema svim svojim članovima, Vučić se danas odnosio na posebno ljubazan način, što su mnogi razumeli kao siguran znak i najavu velikih političkih promena“, ističe na svom portalu Informer.

Podsetimo, u javnosti se već neko vreme govori o mogućnosti prevremenih izbora koji bi bili održani do kraja godine ili na proleće sledeće. Opozicija traži izbore na svim niovima, a Vučić joj je poručio da će ih dobiti ne precizirajući kada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari