Mediji: Sutra sednica Predsedništva SNS 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Sednica Predsedništva SNS održava se sutra 9. oktobra (subota) u sedištu stranke u Novom Beogradu, javljaju pojedini portali bliski vlasti. Kako navode, nakon sednice predviđene su izjave za medije.

Očekuje se da vladajuća partija objavi tačan datum svoje izborne skupštine (kongresa), koja je ranije najavljivana za vikend 23. ili 24. oktobar. Na tom događaju, trebalo bi da više hiljada delegata izaberu rukovodstvo, ali ne i lokalne poverenike, koji će se, navodno birati posle državnih izbora 2022. Glavni odbor SNS broji oko 600 članova, prema poslednjim podacima.

Prethodna izborna skupština vladajuće stranke održana je u maju 2016. i od tada je više puta najavljivana i odlagana bez posebnih objašnjenja za javnost. Na sednicama GO i izvršnog rukovodstva u maju i julu, Aleksandar Šapić je postao potpredsednik SNS, a njegova stranka SPAS utopila se u vladajuću partiju, Nebojša Stefanović je smenjen sa mesta šefa beogradskog odbora, a za poverenicu beogradskog odbora stranke imenovana je Ana Brnabić. Sredinom septembra, prvi put u istoriji stranke, zasedao je GO SNS bez prisustva lidera Aleksandra Vučića, koji je bio u poseti Istanbulu tog vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari