MI - Glas iz naroda danas kod Vučića na konsultacijama o mandataru nove Vlade 1Foto: Shutterstock/Milos Dumic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, a na sastanak u Predsedništvu u 8.30 časova doći će predstavnici izborne liste „MI – Glas iz naroda“.

U saopštenju predsednikovog kabineta se ne navodi sa kojim delom te liste će biti vođeni razgovori, nakon navodnog napuštanja pokreta od strane nosioca parlamentarne liste Branimira Nestorovića i poslanika Aleksandra Pavića, dvojice od sedam osnivača pokreta.

Lista „Mi – Glas iz naroda“ na parlamentarnim izborima 17. decembra osvojila je 13 poslaničkih mandata, a nakon deobe u pokretu, preostalih pet od osnivača je navelo da će njihova poslanička grupa imati sedam ili osam članova.

Vučić je u ponedeljak obavio konsultacije o mandataru buduće Vlade sa listama „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“ i „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“.

Dan kasnije, sa predsednikom su razgovarali predsetavnici izborne liste „Savez vojvođanskih Mađara – Za našeg predsednika, za našu zajednicu za budućnost „, kao i predstavnici izborne liste okupljene oko Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Stranke pravde i pomirenja.

Liste „Srbija protiv nasilja“ i koalicija „NADA“ saopštile su ranije da neće ići na konsultacije kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari