Mićić: Skupština nije privatna kuća Boška Obradovića 1Nataša Mićić Foto: Fonet/Dragan Antonić

Vređanje i sprečavanje učešća na sastanku u Skupštini Srbije Đorđa Žujovića, člana Predsedništva LDP-a, od strane onih koji se zalažu za slobode u ovoj zemlji oslikava moralnu fleksibilnost čitavog društva, saopštila je Nataša Mićić iz LDP-a.

„Skupština Srbije nije privatna kuća Boška Obradovića u kojoj on određuje ko i kada može da govori“, navodi se u saopštenju Nataše Mićić.

„Smeta im Đorđo Žujović kome, u isto vreme, smrću preti Šešelj, a i delovi opozicije koji su tek „ispali“ sa Vučićeve liste, ali im ne smeta onaj koji sa ruskim palikućama decu po Zlatiboru priprema za ratove i oni koji jure po ulicama da biju ljude koji drugačije misle, izgledaju ili imaju drugačije seksualno opredeljenje“, dodaje se u saopštenju.

Kako ističe, Žujović je od strane pojedinih poslanika nazvan teroristom, jer je, po njihovim rečima, došao nenajavljen na sastanak u Skupštinu.

Mićić kaže da je poražavajuće da oni koji se deklarišu kao branitelji slobode istovremeno ugrožavaju slobode drugih.

„Pozivam sve one kojima je stvarno stalo do ljudskih prava i slobode mišljenja da na ovo reaguju, jer je nedopustiva zabrana govora i javnog delovanja. Oni koji se junače po skupštinskim salama i već godinama šire netoleranciju i govor mržnje, moraju znati da LDP uvek i na svakom mestu brani pravo na slobodno mišljenje i da ne menjamo svoje principe u zavisnosti od toga ko je na vlasti“, navodi u svom saopštenju Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari