Zorana Mihajlović: Ako smo prijatelji sa Rusima, Lavrov nije trebalo da dođe u ovom trenutku - dobro je što je poseta otkazana 1Foto: FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je da je dobro što je otkazana najavljena poseta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Srbiji jer je i sama najave to posete stavila Srbiju u komplikovanu poziciju.

“Sama najava posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova bila komplikovana za Srbiju i za predsednika Aleksandra Vučića. Trudimo se da opstanemo u energetskom, finansijskom i političkom smislu u trenutku koji je zaista težak i mislim da nam je najmanje potrebno da se preko naših leđa rešavaju svetska pitanja“, objasnila je Mihajlović.

Ona podseća da se neretko može čuti kako su Srbija u Rusija najveći prijatelji.

„Ako su nam prijatelji, pošto govore da jesu, onda nije trebalo da planira dođe u ovom trenutku, da ne idem u onu krajnost da kažem da je trebalo da nas zamole da im uvedemo sankcije. Mislim da je dobro što ruski ministar sada nije došao u posetu Srbiji, i moramo da razmislimo o našem putu dalje, a Srbija se jasno opredelila za put ka EU, što je rekao i predsednik Vučić“, rekla je Mihajlović za Juronjuz, upitana da prokomentariše otkazivanje posete Lavrova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari