Mihajlović: Za bojkot su Brankovići srpske politike 1Foto: FoNet/MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, izjavila je danas da se opozicija odlučila za bojkot izbora jer građanima neće da kaže da ne želi da učestvuje u traženju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju i tako bude deo rešenja ovog važnog pitanja za budućnost Srbije.

„Pitanje Kosova nije samo pitanje razvoja Srbije danas, nego i pitanje razvoja Srbije u budućnosti, zato me oni podsećaju na Brankoviće srpske politike“, navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona dodaje i da se stiče utisak da nekima iz opozicije odgovara da se kriju iza bojkota, jer treba da odgovore građanima i na pitanje kako su kao funkcioneri, poput Dragana Đilasa, napravili prihod od 613 miliona evra dok su bili na vlasti, što je, poređenja radi, više od polovine novca za izgradnju Koridora 10.

Takođe, kako navodi, u opoziciji ima i onih koji bi trebalo da odgovore na pitanje šta su, dok su bili na vlasti, radili po pitanju Kosova i Metohije.

„Čini mi se da je to razlog za bojkot izbora, a ne, kako oni kažu, zbog toga što nema slobode govora i da treba smeniti članove REM-a“, rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila i da su predstavnici EU i SAD pozvali opoziciju da učestvuje na izborima i rekli da bojkot nema smisla.

„Svako ima pravo da ne izađe na izbore, ali je pošteno prethodno reći koji su stvarni razlozi za takvu odluku“, rekla je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari