Đorđe Miketićfoto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

„Ana Brnabić je ponovo slagala građane Srbije i ja ću je lično tužiti za sve izgovorene neistine. Imam dokaz da je ženska osoba prijavljena na mojoj adresi. Poštu na ovo nepoznato ime dobijam nekoliko nedelja unazad i to baš na moj broj stana i sprata“, kaže za Danas Đorđe Miketić, poslanik Zajedno.

On tako reaguje na na optužbe premijerke da kod njega nema „fantomskog glasača“ , već da opozicija pokušava da destabilizuje zemlju.

Miketić navodi da su on i njegova majka, koja je vlasnica stana, pokrenuli proceduru za odjavu 5. novembra. I ako je policija odjavila tu osobu ekspresno, zbog medijske pompe koju smo podigli, sada ta osoba neće moći glasati na mom biračkom mestu, jer joj je pasivizirana adresa prebivališta.

„Upravo ovo je razlog zbog kog je bivša premijerka napravila posebnu konferenciju za štampu, jer ukoliko građani slede ovaj postupak, biće onemogućena njihova izborna prevara koju su planirali, kaže Miketić.

Miketić najavljuje tužbu protiv predsednice Vlade Srbije i poručuje: Brnabićeva svoje fantomske glasače neka prijavi na Jovankinu vilu 1

Dodaje da je Brnabić slagala da vlasnici stanova mogu lako doći do informacije ko je sve prijavljen na njihovoj adresi, to je procedura koja traje oko mesec dana.

„Zato pozivam premijerku u ostavci, koja se hvalila digitalizacijom, da hitno omogući svim vlasnicima stanova da sa važećom ličnom kartom u bilo kojoj policijskoj upravi dobiju listing osoba koji su prijavljeni na njihovoj adresi. Digitalizacija je tu da podigne transparentnost rada javne uprave, a ne da to pravo ima samo premijerka i njena partija na vlasti“, navodi Miketić.

Do tada, kako kaže, poziva sve vlasnike stanova koji sumnjaju da je kod njih prijavljen neko nepoznat, da u lokalnoj policijskoj upravi podnesu zahtev za odjavom svih prijavljenih lica sa svoje adrese, osim onih koji su tu zaista i prijavljeni.

„Tako će brzo onemogućiti da ti “slepi stanari” učestvuju na izborima na toj adresi. Takođe je neophodno da vlasnik ponese dokaz o vlasništvu nad nekretninom kao i uplati 330 dinara na ime republičke takse i ponese odštampanu ličnu kartu. I na kraju, pozivam bivšu premijerku Brnabić da svoje fantomske glasače prijavi na Jovankinu vilu, na Dedinju, u kojoj sama nelegalno živi, pa svi pod ruku da odu na glasanje 17. decembra“, navodi sagovornik Danasa.

Ukoliko građanima treba više informacija o ovom postupku, kako kaže, neka se jave gradskom odboru stranke Zajedno na  i to na elektronsku adresu [email protected].

Pomoći ćemo im, ističe Miketić, koji je pre dva meseca počeo da dobija poštu na ime neke nepoznate žene, na njegovoj adresi, na njegovom spratu, a tu je bio i njegov broj stana. I odmah je znao o čemu je reč, jer su na prošlim izborima fantomski birači bili opšta pojava.

On je u međuvremenu odjavio nepozvanog gosta.

Premijerka Brnabić demantovala je danas postojanje fatomskih birača istakavši da je u svojstvu predsednice Vlade zahtevala da MUP Srbije pokrene istragu i vanrednu kontrolu o ovom pitanju.

„Elektronska evidencija MUP-a Srbije u slučaju koji je Đorđe Miketić izneo 6. novembra ove godine nije pronašla nikakve neregularnosti u prijavama stanara na toj adresi“, rekla je premijerka.

Kako MUP navodi, zahtev za odjavu nije podneo sam Miketić već vlasnik stana koji je član porodice. Brnabić je iznela informaciju da u podnetom zahtevu nigde nije navedeno tačno ime navodnog fantomskog glasača, već da je u zahtevu samo navedeno da se sa adrese odjavi svako ko nije član porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari