Miketić (Zajedno): Ako Šapić želi kvalitetan tim koji će voditi grad neka počne da poštuje zakon 1Foto: Beta/AMIR HAMZAGIĆ/DS

Narodni poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić izjavio je danas da ;Aleksandar Šapić, gradonačelnik „jedine evropske metropole koja svoje fekalije ispušta pravo u reke“, ako želi kvalitetan tim koji će voditi glavni grad, „počne da poštuje zakon Srbije“.

Miketić je u pisanoj izjavi pozvao gradonačelnika da „za direktore javnih preduzeća raspiše javne konkurse, da rušenje nelegelne gradnje započne od svoje kuće na Bežaniji ili tajkunskih vila na Savi, a da ako želi čistu vodu – zabrani gradnju na beogradskom vodoizvorištu Makišu“.

„Ako ne želi korupciju da otpusti sekretara za investicije grada, onog što je uzeo novac za zamenu vodovodnih cevi u Kraljice Marije i Dušanovoj, a ipak ostavio stare koje pucaju, da (Miroslava) Čučkovića, odgovornog za obrenovačku katastrofu uputi u tužilaštvo – a ne u Veće grada, i da hitno zabarni rušenje zdanja koja su pod zaštitom države“, kazao je Miketić.

Miketić je ocenio da, „ukoliko je Šapić ipak poželeo da ga gradjani drugačije doživljavaju nego prethodnika v.d. Vesića“, moraće da promeni suštinu, čitavu metodologiju upravljanja gradom, a ne da učestvuje i potpiruje lažne sukobe, dok, kao i njegov prethodnik, „služi jedino kao šarena varalica i mutivoda daljoj pljački i destrukciji grada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari