urusena zgrada na VracaruFoto: Miroslav Dragojević

Ova gradska vlast na sve strane gasi požare koje sami proizvedu, jer su nesposoni da vode Beograd i ne razmišljaju o opštem interesu, a posledice svega trpe građani, kaže za Danas Mila Popović, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Ona povodom rušenja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru, kaže da ova vlast devastira Beograd i Vračar već osam godina, menja planove u korist svojih investitora, koji zidaju više kvadrata nego što može da se podnese.

– Nažalost posledice svega toga trpe građani i u slučaju Vidovdanske ulice, stanari okolnih zgrada, koji sada strepe za ono što su godinama sticali. Goran Vesić je odmah otrčao da se slika kod rupe kako bi istakao da se problem rešava, a zapravo je ova trenutna vlast uzrok svih tih problema. Menjajući planove i neminovno Vračar, utiru put izgradnji višespratnica gde za to nema infrastrukture. Takvo urbanističko divljanje dovodi do ovakvih situacija. Ova gradska vlast na sve strane gasi požare koje sami proizvedu, jer su nesposoni da vode Beograd i ne razmišljaju o opštem interesu – navodi ona.

Prema njenim rečima, rešenje je u ukidanju prakse urbanističkih projekata i menjanju planova za jednog investitora i samo u interesu tog neimara, kao i u efikasnoj inspekciji i upravi koja će profesionalno i bez korupcije obavljati posao.

– Ljudi vide šta se sve loše radi u gradu i nikakva televizijska obećanja ove vlasti nemaju značaj niti to mogu da promene – zaključuje Popović.

Danas je ispred zgrade opštine Vračar održan protest sa kojeg je tražena ostavka zamenika gradonačeonika Beograda kao i utvrđivanje ko je potpisao projekat za izgradnju zgrade u Vidovdanskoj ulici.

Ostavku su tražili predstavnici udruženja Oslobodimo Vračar, Srce grada, Udruženje Topolska, a skupu je prisustvovalo stotinak građana, kako je javio N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari