Milenić (PSG): Odluka o bojkotu izbora mora biti široko usaglašeni stav 1Foto: Logo

Odluka o bojkotu izbora mora biti „široko usaglašeni stav demokratske javnosti, a političke partije ne treba odluku da donesu iza zatvorenih vrata, izjavio je danas predsednik Šumadijske regije i član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Saša Milenić.

„Ne treba političke partije iza zatvorenih vrata da donesu odluku, pa da pozovu javnost da se toj odluci povinuje i prikloni već moraju da stvaraju u javnosti zajednički politički stav“, rekao je Milenić u razgovoru za „Ponedeljkom u podne“ na Fejsbuk stranici portala Glas Šumadije.

On je dodao da PSG to trenutno čini u svojoj organizaciji i kroz celu mrežu Pokreta slobodnih gradjana teku „opsežni razgovori“ sa članstvom na tu temu.

„Dakle Pokret slobodnih građana neće imati stav Predsedništva niti uskog kruga vodećih ličnosti, već će to biti usaglašeni stav sa članstvom“, kazao je Milenić.

On je izneo lični stav o bojkotu izbora – da nema drugog rešenja i da stvari „prirodno idu“ ka bojkotu.

„Cela je percepcija izokrenuta. Prvo je perverzno što se to zove bojkotom. Bojkot izbora je još jedna legitimacija tih paraizbornih poluprivatnih simulacijskih radnji koje Vučić sprovodi. On je taj koji permanentno opstruiše i bojkotuje izbore u Srbiji“, rekao je Milenić.

On je dodao da u ustavno-pravnom konceptu, izbora u Srbiji nema od kako su Aleksandar Vučić, Nikolić i ostale „naprednjačke familije“ u prilici da organizuju „kvazi izbornu simulaciju“ u Srbiji.

Milenić smatra da oni bojkotuju izbore.

„Ono što želi demokratska politička javnost jeste da se izbori za svoje ustavno i političko pravo slobodnih demokratskih izbora u Srbiji“, rekao je Milenić i naglasio da je prvi uslov opstruirati simulaciju.

Prema rečima Milenića, neučestvovanje u toj „kvazi izbornoj simulaciji“ je početak puta izlaza iz „Matriksa“ i razbijanja tog iskrivljenog ogledala u kojem Vučićeva propaganda odražava stvarnost Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari