Milenko Jovanov nakon neuspelog dijaloga režima sa opozicijom: Dali su nam da biramo da li ćemo da kršimo Ustav i zakon naše zemlje... 1Foto: Lena Stevanović

Danas smo još jednom prisustvovali pokušaju dijaloga. pokušaju dijaloga jer Srbija protiv nasilja nije htela da prisustvuje – rekao je Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije.

On je nakon što je opozicija napustila sastanak sa predstavnicima režima u okviru dijaloga o izbornim uslovima, rekao da u ime najveće poslaničke grupe želi da kaže “da smo mi i dalje spremni da razgovaramo, kako bismo našli rešenje kako bi unapredili izborni proces. jako je teško voditi dijalog”.

– Umesto da razgovaramo o preporukama ODIHR mi smo pričali o njihova tri predloga. Mi smo njihova prva dva zahteva već ispunili. Oni su nama kao vladajućoj većini dali da biramo da li ćemo da kršimo Ustav i zakon naše zemlje. Postavili su nam ultimatum, ukoliko mi ne ispunimo sve njihove uslove ili oni neće da pregovaraju i izađu na izbori. Nije više tema ni birački spisak, ni mediji ni preporuke, već datum kada će se održati izbori – istakao je Jovanov.

Kako je dodao, više nisu tema ni njihovi predlozi, te dodao da oni o tome danas nisu hteli da razgovaraju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari