Milivojević: Šutanovac nije isključen iz DS, on je izbrisan 1Srđan Milivojević Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

„Dragan Šutanovac nije isključen iz Demokratske stranke ali jeste izbrisan iz članstva. Šutanovac je učestvovao u organizaciji lažne sednice i lažnih izbora u DS što je u suprotnosti sa pravilnikom i statutom DS i povlači brisanje članstva“, naveo je za Danas Srđan Milivojević, predsednik Izvršnog odbora DS.

On je ovime razjasnio dilemu koju je Šutanovac izneo za naš list o svom statusu u stranci koju je nekada predvodio, navodeći da sam nije istupio iz DS ali da ne zna da li je isključen.

Šutanovac je ranije rekao za Danas da „nije odstupio od Demokratske stranke (DS), ni pristupio bilo kom drugom pokretu ili stranci“, odgovorajući na pominjanje njegovog imena među nekadašnjim članovima DS, sada aktivnim pod imenom Demokrate Srbije.

Šutanovac je demantovao da je član udruženja građana Demokrate Srbije, nastalom oko bivših članova Demokratske stranke koji su iz te organizacije izbačeni ili se povukli nakon neuspešnog pokušaja smene rukovodstva, a koji sada pregovaraju o spajanju sa Socijaldemokratskom strankom Borisa Tadića.

Ipak, tokom sukoba ove struje sa zvaničnim rukovodstvom DS, Šutanovac je viđen (i uslikan kamerama N1) kako srdačno pozdravlja one koji su sprovodili paralelne izbore – Vidu Ognjanović, Dragoslava Šumarca…

Bivši ministar odbrane i lider DS razjasnio je da sam formalno nikada nije napustio stranku koju je vodio, ali da ne zna i nije se interesovao da li su ga partijske kolege izbrisale iz registra članstva.

Odgovor na to ima Srđan Milivojević, koji je izabran za predsednika IO DS ove godine, ali i pre toga bio je član Izvršnog odbora, koji i donosi odluke o članstvu i eventualnim isključenjima. Milivojević je u izvršnom odboru bio i u vreme kada je jedan deo članova te stranke pokušao da preuzme rukovodstvo a zatim su zbog toga i izbačeni.

Milivojević je razjasnio da je u slučaju samo četvoro članova doneta odluka o isključenju, što je najdrastičniji vid sankcije, dok se ime Šutanovca našlo među onima koji su izbrisani.

– Samo četvoro članova je tada isključeno – Balša Božović, Radoslav Milojičić Kena, Branislav Lečić i Slobodan Milosavljević. Neki članovi su brisani, među njima je i Šutanovac. Daakle on nije isključen, mi smo samo konstatovali stanje – da je njegovo članstvo izbrisano zbog učestvovanja u organizaciji te lažne sednice, to je kao da se sam iščlanio – razjasnio je Milivojević.

On je rekao i da demokrate o ovome nisu obavestili Šutanovca direktno jer smatraju da je on bio svestan posledica koje njegovi potezi nose.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari