Miloš Adamović osnovao Socijaldemokratski pokret 1

Politički aktivista Miloš Adamović, bivši član i predsednik Socijaldemokratske unije, saopštio je da je osnovao Socijaldemokratski pokret.

„Antifašizam i borba protiv nacionalizma su temelji ideologije Socijaldemokratskog pokreta, zbog čega smo izabrali 9. novembar, Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, kao dan kada donosimo formalnu odluku o osnivanju“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Podsetimo, Adamović je nedavno saslušan u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal zbog tvita iz 2020. godine u kome je izneo kritike na račun zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Tužilaštvo tereti Adamovića za „nasilno rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje bezbednosti Gorana Vesića“ jer je na društvenoj mreži Tviter u aprilu 2020. godine vređao zamenika gradonačelnika Beograda.

Adamović je bio član SDU (koja je u međuvremenu preimenovana u Partija radikalne levice) još od devedesetih godina a bio je izabran i za predsednika ove organizacije 2014. godine kada je Žarko Korać napustio tu poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari