Miloš Jovanovićfoto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Ovo je u potpunosti razumljiv stav Pavla Grbovića, predsednika Pokreta slobodnih građana o izlasku na izbore 2. juna, koji svi mi u opoziciji delimo – kaže za Danas Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije.

Kako dodaje, „problem je što, po našem skromnom sudu, do 2. juna nema više vremena za stvaranje iole normalnih izbornih uslova i što režim Aleksandra Vučića, koji i dalje vrši zloupotrebu prava na prebivalište, ne pokazuje ni trunku volje da istinski radi na poboljšanju istih“.

– O tome svedoči i njihovo odbijanje elementarnih zahteva opozicije – zaključio je Miloš Jovanović.

Pavle Grbović rekao je juče da se protivi bojkotu beogradskih izbora 2. juna, koje je Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije, raspisala prošle nedelje, uprkos zvaničnom stavu koalicija Srbija protiv nasilja i NADA da na tim izborima neće učestvovati.

Danas, dan nakon Grbovićeve izjave o tome da se protivi bojkotu, na sajtu Narodne skupštine objavljeno je da taj pokret više nije u zajedničkom klubu sa Strankom slobode i pravde.

Marinika Tepić, šefica poslaničkog kluba SSP u parlamentu, međutim, izjavila je da je na delu bila zapravo primena odluke od pre mesec dana o tome da će se PSG izdvojiti iz poslaničkog kluba sa SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari