Miloš Jovanović: ZSO bi se definitvno integrisao u nekakvo nezavisno Kosovo 1foto: Printscreen/YouTube/KoSSev - Kosovo sever portal

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je večeras da se sporazumom Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država o Kosovu od srpskih vlasti traži priznanje secesije svoje južne pokrajine.

Jovanović je na tribini u Zrenjaninu „Ne kapitulaciji, ne ultimatumu“ istakao da je danas ulog po pitanju Kosova opstanak celog srpskog naroda.

„Sporazum predstavlja implicitno priznanje secesije. Član 2 sporazuma izjednjačava Srbiju i Kosovo u pravima, a to je definicija prećutnog priznanja“, ukazao je Jovanović.

On je predsednika Srbije Aleksandra Vučića optužio za izdaju i poručio da mora da ode sa vlasti, saopštila je Nova DSS.

„Iz sala ćemo preći na ulice, jer se drugačije Vučić neće urazumiti. Treba ga sprečiti u izdaji i ne može to ni Miloš, ni Boško, ni Milica, ni Voja, ne možemo sami, već svi zajedno, ceo narod“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, uspostavljanjem Zajednice srpskih opština sever Kosova bi se „definitivno integrisao u nekakvo nezavisno Kosovo“.

„Bezobrazluk i laž je da će ZSO biti garant opstanka Srba na KiM, jer na nezavisnom Kosovu za deset godina neće biti nijednog Srbina“, ocenio je Jovanović.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da u budućnosti treba da dođe do ujedinjenja svih srpskih patriota u zajednički patriotski blok državotvorne opozicije.

On smatra da je Vučić već praktično pristao na francusko-nemački sporazum, koji nije ništa drugo nego priznanje Kosova.

Došlo je vreme da se podvuče crta za sve što je vlast radila u poslednjih 10 godina idući ka priznanju secesije Kosova, a svako ko u ime države potpiše francusko-nemački sporazum koji vodi ka formiranju Velike Albanije napraviće ogromnu nestabilnost u našoj državi, kazao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari