"Socijalisti u propagandne svrhe koriste unuke srpskih unesrećitelja": Sagovornici Danasa o izbornoj listi SPS na kojoj je unuk Slobodana Miloševića 1Foto: M.A./ATAImages

„Socijalistička parija Srbije ima tradiciju da u propagandne svrhe koristi unuke srpskih unesrećitelja. Prvo Joške Broza, a sada i ime Marka Miloševića, unuka Slobodaa Miloševića“. Ovako sagovornici Danasa komentarišu to što se najmlađi Milošević našao na izbornoj listi SPS i to na visokom trećem mestu.

„Kad može Vojislav Šešelj što ne bi mogli i otac i sin Marko Milošević. Zakuvava se u trci za protivkandidata Ane Brnabić. Sva je sreća da SPS -SNS koalicija neće dati predsednika vlade“ , ističe Srđan Milivojević ,poslanik i funkcioner Demokratske stranke.

Dodaje da bi ta lista bila i jača, ali su neki koji su izbegli ovozemaljski sud, otišli su na jedan mnogo pravedniji.

„A i Vulin je u međuvremenu ostao bez posla“, napominje Milivojević, a Sanda Rašković Ivić, poslanica i potpredsednica Narodne stranke ističe da .ne zna mnogo o tom mladiću, ali da on nije tu na listi zbog svog dela, znanja i zvanja.

On je, kako napominje, simbol svog dede Slobodana Miloševića i tu je da bi predstavljao sve što je on bio i činio.

„Predlažem da u kampanji pokažu fotografije ratnih razaranja, redova za zejtin i mleko, novčanice od 5000 milijardi. Jer to je bila Srbija Slobodana Miloševića“, dodaje Rašković Ivić.

A Zorana MIhajlović, bivša potpredsednica Vade Srbije kaže da je sada na delu sve protiv čega smo se borili . Na delu je crveno vrna koalicija koja je osta upamćena po sankcijama, ekonomskoj krizi, konfliktima, ratovima, inflacijo i mrtvoj deci u kovčezima.

Unuk kao „ukras SPS“

Miloš Parandilović. poslanik i lider stranke Novo lice Srbije napominje da kada je video da je mladi Milošević na listi SPS palo mu je na pamet da mi kao država nismo slučajno završili na periferiji sveta, već postoje duboki autodestruktivni razlozi zašto smo tu gde jesmo.

„Bez želje da išta loše kažem o unuku koga ne poznajem, poražavajuća je činjenica da ime Slobodana Miloševića i dalje u Srbiji donosi glasove, zato SPS i koristi njegovog unuka, kao ukras. Nije prvi put da SPS na listu stavlja unuke dželata ovog naroda. U nekom od prethodnih saziva poslanik SPS-a je bio i Joška Broz, Titov unuk, tako da socijalisti imaju tu tradiciju da u propagandne svrhe koriste unuke srpskih unesrećitelja. Ponavljam, suština je u tome da je duboko poražavajuća činjenica da imena komunističkih unuka u Srbiji i dalje imaju težinu. Izbori su prilika da se Srbija otme iz kandži SNS-SPS klana koji ovu zemlju gleda kao plen“, kaže Parandilović.

Za Vladimira Kovačevića, lidera Nove stranke – Da se struka pita je sasvim očekivano da i SPS ima svoja nova lica. Politički preobražaj u Srbiji je u svakom mogućem smislu u toku, pa zašto on ne bi otpočeo i u SPS-u.

„Ne treba da budemo taoci politike koja je iza nas, ali i ne treba da zaboravljamo, jer je u politici najvažniji integritet. U svakom slučaju SPS predstavlja političku opciju kontinuiteta i čini se da će imati i na dalje veliki značaj u političkoj budućnosti Srbije. Nova- Da se struka pita, takođe, je istakla svoja nova lica, osveženu politiku i promenjeno rukovodstvo, pa zašto i SPS onda ne bi to isto uradio“,navodi Kovačević.

Danijela Nestorović, poslanica Ekološkog ustanka smatra da je Vučić upregao sve avete prošlosti u trci da opstane na političkoj sceni Srbije.

„Neverovatno je kako su se povampirili svi duhovi ružne prošlosti Srbije- Šešelj, Toma Nikolić, Miloševićev unuk…Očigledno je da je veliki strah u redovima SNS-a i njihovih koalicionih partnera, kao i jaka želja da još pokradu i unište Srbiju. Takođe, ovo može da ukazuje i na određenu poruku Rusiji i Kini. Pamet u glavu građani Srbije 17. Decembra 2023“, poručuje Nestorvićeva.

Đorđe Miketić, poslanik stranke Zajedno smatra da će u izbornoj kampanji prezimena poput Milošević, Šešelj, Nikolić, Vulin i svih drugih antiheroja 90-tih koji su već jednom razorili ovu zemlju izazivati posttraumtski sindrom kod starijih glasača.

„Ovo ne samo da govori o poslednjoj i očajničkoj fazi ovog režima već i jasno pokazuje da glasajući za SNS ili SPS glasate za politiku sukoba, za inflaciju, izolaciju zemlje, za korupciju, cenzuru medija i kritičke misli. I konačno jasnije je nego ikad – oni predstavljaju nasilni režim koji će građani odbaciti na izborima 17. decembra“, zaključuje Miketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari