Ministar odbrane stigao u Rašku: Sledi razmatranje bezbednosne situacije 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ministar odbrane Miloš Vučević stigao je danas u garnizon Raška gde je razmešten deo snaga Vojske Srbije, saopšteno je danas iz njegovog kabineta.

On će održati sastanak sa visokim starešinama Vojske Srbije, na kome će biti razmatrana aktuelna bezbednosna situacija.

Vojska Srbije u najvišem je stepenu borbene gotovosti, u skladu sa odlukom predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i sa drugim snagama bezbednosti Republike Srbije prati razvoj situacije na terenu.

Vučević je jutros za RTS rekao da je bezbednosna situacija na severu Kosova i Metohije visoko rizična zbog jednostranih, nezakonitih, neligitimnih odluka administracije u Prištini. Poručuje i da su definisane crvene linije.

Govoreći o tome koliki bezbednosni rizik u ovom trenutku na severu Kosova i Metohije, ministar odbrane kaže da je „veliki, verovatno najveći mogući“.

„Ako bismo mogli to tako da rangiramo imajući u vidu ne samo ovo što se dešavalo prethodna dva dana, pre svega u ponedeljak, nego sve ono što se dešavalo nedeljama i mesecima unazad, na šta je zvanična Srbija upozoravala, predsednik Republike pričao i sa međunarodnim predstavnicima, ali i obaveštavao javnost u Srbiji kakav je mogući scenario i, nažalost, se to i desilo“, rekao je Vučević.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari