Ministarka pravde Kosova: Nije sigurno da li će PS poštovati odluku Ustavnog suda 1Hašim Tači Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Ministarka pravde Kosova i visoka zvaničnica pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiu izjavila je večeras da nije sigurno da li će ta stranka poštovati odluku Ustavnog suda Kosova o ukazu predsednika Hašima Tačija za mandatara za sastav nove Vlade Kosova.

„To je teško pitanje. Ipak ja kažem da ne mogu da odogovorim sa da ili ne, jer uvek želim da govorim o sadržaju“, kazala je ona za RTK1.

Na konstataciju voditelja emisije da se time dovodi u pitanje poštovanje odluke Ustavnog suda, ona je ponovo kazala da ne može da odgovori sa da ili ne.

„Ne, za mene je baš formalno da tražite odgovor sa da ili ne. Ja nekoliko puta objašnjavam naše pravne argumente. Ustavnom sudu ne pomaže da u istom slučaju donosi drugačije odluke“, kazala je ona.

Tači je prošlog meseca odredio Avdulaha Hotija za novog mandatara, ali je pokret Samoopredeljenje odlazećeg premijera Aljbina Kurtija zatražio od Ustavnog suda da onemogući formiranje nove vlade, već da budu raspisani novi parlamentarni izbori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari