Ministarstvo odbrane: Uprkos navodima Prištine, Vojska Srbije dosad nije prešla administrativnu liniju 1BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV (Arhiva)

Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

„Povodom velikog broja dezinformacija koje u etar namerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane kosovske policije“, Ministarstvo odbrane saopštava da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije“, glasi saopštenje Ministarstva.

Ranije danas su se u Kosovskoj Mitrovici oglasile sirene za uzbunu, nakon čega su usledile blokade puteva, da bi pre nekoliko minuta Kosovska policija u potpunosti zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak.

– Sirene za vazdušnu opasnost se čuju u svim opštinama, kao i sirene saniteta. Najmanje jedna povređena osoba je primljena u bolnicu u Mitrovici a navoda o pucanju ima u opštini Zubin Potok u selu u blizini prelaza Brnjak – rekla je za Danas Milica Andrić Rakić, predstavnica nevladine organizacije Nove društvene inicijative iz Kosovske Mitrovice.

Sirene u severnom delu Kosovske Mitrovce su se oglasile samo nekoliko sati nakon što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obratio javnosti sa osnovnom porukom da „ako Albanci neće mir, Srbija će pobediti“, odnosno uoči stupanja na snagu uvođenje mera reciprociteta, čija bi primena trebalo da počne noćas u ponoć, a koje podrazumevaju nepriznavanje ličnih karata Republike Srbije na prelazima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari