Miroslav Aleksić: Očekujem poziv tužilaštva u vezi sa pismom Aleksandra Papića 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić izjavio je večeras da očekuje poziv tužilaštva u vezi sa pismom Aleksandra Papića koje je obelodanio, a ako ga ne pozovu, otići će da im ga dostavi.

Tužilaštvo može vrlo lako da utvrdi mobilnim telefonima i saslušanjem tih ljudi da li postoje ugovori i ko je kome koliko plaćao. Radi se o tome da nema transparentnosti i tendera, a ovo pismo samo otkriva modus operandi, rekao je Aleksić televiziji Nova S.

Kako je naveo, za navedenih 25 miliona evra, za koliko je uvećana cena radova, država je mogla da kupi 15.000 mlečnih krava ili 1500 traktora.

Ne može životni standard da krene sve dok se kroz korupciju godišnje prospu dve milijarde evra u nečije privatne džepove. Zato su važni predstojeći izbori i zato građani treba da budu svesni tih stvari, istakao je Miroslav Aleksić.

Prema njegovim rečima, režim Aleksandra Vučića ne bori se samo da ostane na vlasti, već i za svoju slobodu i da nastavi sa korupcijom.

Njihova mašinerija je posustala i imaju velike probleme među sobom, a mi moramo da budemo svesni da ovo nisu obični izbori, već izbori za opstanak Srbije na kojima ćemo se boriti protiv nasilja režima nad svojim građanima, kazao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari