Miroslav Čučković - još jedan preletač u timu preletača: Šta znamo o novom gradskom menadžeru? 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Posle sedam godina članstva u SNS Miroslav Čučković, aktuelni predsednik opštine Obrenovac, postaje gradski menadžer Beograda u timu takođe preletača u redove naprednjaka gradonačelnika Aleksandra Šapića.

Čučković je u junu 2015. prešao u SNS iz URS koji je posle ostanka ispod cenzusa prestao da postoji.

Našao je zaštitu u toj stranci i njenom lideru Aleksandru Vučiću nakon razarajuće polave u Obrenovcu 2014. godine, iako je naprednjake kritikovao na sav glas.

Na pitanje dnevnog lista „Danas“ da li je to uradio kako ne bi bio smenjen i kako se ne bi dovela u pitanje njegova odgovornost tokom poplava, Čučković je istakao da je reč o „budalaštinama“.

Na iznenađenje mnogih on je na poziciji prvog čoveka Obrenovca opstao uprkos tome što ga je javnost videla kao jednog od glavnih krivaca za to što se u Obrenovcu nije prevovremeno reagovalo na upozorenja o naletu velike količine vode.

I danas su polave za mnoge prva asocijacija kada čuju njegovo ime.

Prilikom transfera je rekao da ga je u tabor naprednjaka privukla jaka državna politika, borba protiv korupcije i kriminala, za šta je dokaz i to da je obnova Obrenovca protekla bez ijednog prizvuka bilo koje afere.

„Zahvaljujući premijeru Aleksandru Vučiću imamo državu koja je lider u regionu, poštovana od svih i u kojoj se sve to može direktno pokazati na novčanicima građana“, rekao je Čučković.

Hvalospevi na račun svog spasitelja Vučića nisu prestajali ni do danas, pa je tako Čučkovićev Tviter, kao u svakog aktivnog naprednjaka, pun objava kojima se njihov predsednik diže u nebesa a svi oni koji ne misle tako omalovažavaju i vređaju.

„Novinarka Istinomera iz Obrenovca ponovo na Skupštini provocira, samo ovaj put nema skrivenu kameru u torbi kao voajer psihopata. Lažomeri!”, napisao je na svom Tviteru krajem novembra 2016. godine, a meta mu je bila novinarka Jasmina Prodanović, koja iz ovog grada izveštava za portal Istinomer.

Čučković misli da je Vučić „jedini slobodarski predsednik na Balkanu“, ali i da je na prošlim izborima ostvario istorijsku pobedu.
Divljenje ide dotle da se Čučković pita koliko je samo strpljenja sposobnosti i dobrote u Vučiću.

A kad treba tu je i da on Vučiću pomogne i skloni od očiju javnosti štetočinske kadrove koji su navikli na državnu platu.

Tako nedavno Čučković imenovao bivšeg v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića za svog pomoćnika zbog, kako je naveo, zasluga za taj grad dok je bio na čelu EPS-a.

Ipak, dok je bio u drugoj stranci drugačije je govorio o Grčiću.

– I toliko vas volim, da kada bih morao da biram da sa vama umrem, ili da živim sa strašilima iz pečenjare, biram da umrem. I kada kaže Grčić da sam ja lažni predsednik, o tome ćete odlučiti vi, a ne on. Zato što oni vole da im se ljudi ulizuju, da ih mole, da kleče. Srbija nikad ni pred kim nije klečala, pa neće ni pred njima – govorio je Čučković dok je bio član G17 plus, podsećaju mediji.

Ume zakon da krši, ali i da to nesvesno prizna sve želeći da uveliča Vučićeva dostignuća u gradnji infrastrukture.

Po sopstvenom priznanju je prekršio Zakon o bezbednosti saobraćaja time što je na novootvorenom auto-putu „Miloš Veliki“ vozio znatno brže od dozvoljenih 130 kilometara na čas.

„Nakon završetka svečane ceremonije mi smo u 19.41 tačno krenuli iz Ljiga i ovde smo na našem trgu u 8.05. Eto to vam je najbolji dokaz koliko ovaj auto-put znači, pre svega za ove (decu) koji se igraju na ovom trgu i to predstavlja sigurnu budućnost za sve njih. Posebno za one ljude koji imaju posla ka Zapadnoj Srbiji“, kazao je Čučković za TV Mag.

Iz njegovih reči proizilazi da je odmah po otvaranju novog auto-puta prekršio Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima time što je vozio znatno brže od dozvoljene brzine.

Osim auto-puteva kojima juri, ima i originalne ideje.

Tako je predložio da se novi most preko Save, na Koridoru 11, nazove „Most prijateljstva predsednika NR Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Rođen je 1979. godine u Beogradu. Osnovnu i srednju školu završio je u Obrenovcu.

Kako prenosi Istinomer, diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu sa ocenom 10, smer elektroenergetski sistemi.

Od 2004. do 2009. godine bio je predsednik kompanije „Kolubara univerzal“. Član UO „Jata“ od 2007. do 2009. godine.

Kak prenose mediji, na poziciju člana Upravnog odbora JAT-a došao sa 27 godina, a kada je upitan da li misli da je to normalno i koje su to kompetencije koje je imao da bi na ovo mesto došao, Čučković je odgovorio da je imao iskustvo od tri godine upravo „u Upravnom odboru JAT-a“, gde je radio „danonoćno“.

Bio je odbornik u Skupštini grada Beograda u dva mandata, 2005. i 2008. godine, a u drugom mandatu izabran je za člana gradskog veća od 2008 do 2012.

Bio je predsednik regionalnog odbora G17 plus Beograd i član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije.

Na funkciji predsednika Gradske opštine Obrenovac nalazi se od juna 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari