Mislite da je lako da sedite i da se ne pomerate 10 sati: Aleksandar Vučić pred završetak dvodnevne sednice Skupštine o Kosovu 1Foto: FoNet/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je večeras u Skuštini Srbije da su predstavnici vladajuće većine imali civilizovan ton, a da je deo opozicije taj koji je pravio nered.

– Predstavljaju se kao patriote pa uzimaju sebi za pravo da citiraju patrijarha, a da ja sam razgovarao sa arhijerima pet minuta pred saopštenje koje je lider Dveri čitao – rekao je Vučić.

Boško Obradović je nešto ranije pročitao stav SPC u vezi Kosova i Metohije u kome se ističe da rukovodstvo Srbije na čelu s Vučićem neće i ne može pristati ni na kakva uslovljavanja koja imaju za cilj nezavisnost Kosova.

Mislite da je lako da sedite i da se ne pomerate 10 sati: Aleksandar Vučić pred završetak dvodnevne sednice Skupštine o Kosovu 2
Foto: Beta/Miloš Miškov

Vučić navodi da se u saopštenju ne govori o planu, nego o nezavisnosti Kosova, a Obradoviću je rekao da će mu svakako na Andrićevom vencu pokazati i evropski predlog, kao i non-pejper Srbije.

Rekao je i da pisma koja je slao predstavnicima zemalja od kojih se očekuje podrška za Kosovo toliko dobra da je šesti zahtev premijera Kosova Aljbina Kurtija da se ta pisma povuku.

Upitao je predsednika Dveri da li treba svaki dan da se dodvorava crkvi.

Mislite da je lako da sedite i da se ne pomerate 10 sati: Aleksandar Vučić pred završetak dvodnevne sednice Skupštine o Kosovu 3
BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Zamrznuti konflikt nije dobar, smatra Vučić i kaže da mu taj deo opozicije ne daje „šanse za bilo šta“, pa ni zamrznuti konflikt i opet ponovio da ne razume zašto su poslanici ovog dela opozicije juče napravili incident tokom zasedanja.

https://www.danas.rs/vesti/politika/skupstina-dan-drugi-vucic-pokazao-fotografiju-sa-kurtijem-ponovio-sta-je-rekao-seselju-kada-je-ubijen-djindjic/

Naveo je da se na KiM gradi 19 zgrada i da Kosovska Mitrovica najbolje napreduje.

Rekao je i da su njegova vrata uvek otvorena iako su kod njih isticani različiti uvredljivi transparenti.

On je poslanike i upitao znaju li kakve su radne navike potrebne da se ne bi pomerao 10 sati, i upitao ih „misle li da je to lako“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari