Mladi komunisti poslali Vjosi Osmani i Aljbinu Kurtiju nalepnice 1skoj

Organizacija pod nazivom Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) koju predvodi Miloš Karavezić saopštila je da je poslala nalepnice „Kosovo je Srbija“ i „Slava Bori i Ramizu“ na uvid predsednici Vjosi Osmani i Aljbinu Kurtiju.

U saopštenju SKOJ-a, navodi se da su nalepnice sa ovim paroloma i ilustracijom na kojoj su likovi dva slavna heroja iz perioda Narodno-oslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu, odštampane u znak podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, izloženom gnusnom teroru albanskog separatističkog proimperijalističkog režima u Prištini.

SKOJ je poslao nalepnice na uvid Vjosi Osmani, takozvanoj predsednici lažne “države Kosovo” i Aljbinu Kurtiju, takozvanom premijeru te lažne “države” kako bi im na dostojanstven i legalan način bilo poručeno da njihov separatizam neće proći i da je Kosovo integralni deo Srbije, čiju teritoriju nikada neće uspeti da odvoje i otuđe, navodi se u saopštenju SKOJ-a.

Legendarni Boro Vukmirović i Ramiz Sadiku herojski su umrli u aprilu 1943. godine, zagrljeni, odbivši da se razdvoje kličući Narodno-oslobodilačkoj borbi protiv italijanskog fašističkog okupatora i njegovih sluga balista, izdajnika albanskog naroda i Jugoslavije, podseća se u saopštenju.

SKOJ poručuje da Srbi i Albanci na Kosovu i Metohiji treba da slede herojski primer Bore i Ramiza i ujedinjeno i bratski se suprotstave teroru koji danas sprovode naslednici kvislinške ideologije balista, iz redova terorista takozvane “Oslobodilačke vojske Kosova” i njihovih istomišljenika, instaliranih na vlasti u Prištini od strane zapadnih imperijalista, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari