Mogerini: Nema zavere za podelu Kosova, čim se ukinu carine dijalog se obnavlja

Ostavite komentar


  1. Mogerinijeva nije sposobna u ulozi posrednika.Takse su bile odgovor na agresivnu političku kampanju Srbije prema Kosovu i nemaju nikakve veze sa nastavkom dijaloga.Svi koji traže ukidanje istih su na strani Srbije.Takse su naš najjaći adut i nesmemo ni po koju cenu ostati bez te karte.Ako se dijalog bezuslovno nastavi i završi priznanjem,takse će istog trenutka biti suspendirane.Do tada ekonomije Srbije i BiH će godišnje gubiti više stotina miliona €.

    1. Istorijski gledano, albansko je predstavljalo kamen oko vrata svakome, kako Turskoj, Kraljevini Srbiji, Jugoslaviji odnosno SFRJ, tako NR Kini, Italiji, Republici Srbiji, što će, na žalost biti ubuduće, sve dok se ne nađe razuman način za prevazilaženje elementarnog nerazumevanja dva naroda.
      Jedini način da se prevaziđe nerazumno jeste ekonomija (privredni razvoj, odnosno ono od čega se živi), te bilo kakvi nameti nisu, niti će biti lekoviti.
      Verska uverenja, odnosno kulturna, duhovna i materijalna zaostavština naveli su i navodili Srbiju na povratak u prošlost (pred-osmansko vreme) što ju je koštalo i svakako sputavalo sveukupan razvoj.
      Slično je sa Albanijom.

  2. Gospodja je izgubila kompas i lupeta gluposti. verovala je vučiću i Tačiju, igrala na tu kartu…. ne zna kakve su dripci u pitanju… najbolje što će joj se desiti je da ponovo ponovo bude genralni sekretar neke male levičarske partije u Italiji. Posle evrospkih izbora će nestati sa svetske političke scene…. .

  3. Tkzv.“veliki brat“ ili SAD ce odluciti o taxama a ne EU koja se blamira postavivsi doticnu osobu za „visokog predstavnika…blablabla…unije“ ! Za posredovanje medju „balkanskim plemenima“ je potreban neko od integriteta i respekta za „obe strane“ !!! Ko je taj ???? Ne znam al’ Mogerinijeva nije sigurno !!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.