Momirović: Neistina je da je voz u Valjevu stajao zbog predsednika države 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekao je za Danas da je „apslolutna neistina“ to da je voz u železničkoj stanici u Valjevu u utorak, 8.marta, stajao dva i po sata zbog posete Aleksandra Vučića tom gradu, u kome je bio radi početka gradnje fabrike Bicerbe.

„To o čemu pričate je apsolutna neistina, osim činjenice da je predsednik Republike bio u Valjevu i da je voz, iz potpuno drugih i tehničkih razloga, stajao u Valjevu, rekao je Momirović, dok je danas boravio u Užicu, na Danasovo pitanje zbog čega je taj voz bio zaustavljen i zbog čega je bio u prekidu železnički saobraćaj od Valjeva do Lajkovca, u vreme Vučićeve posete.

„Nalazimo se“, dodao je ministar i visoki funkcioner SNS, „u preidzbornom periodu i manipulacije i izmišljanja informacija su deo svakodnevice“, a potom poručio da je „to tako u demokratskim državama, pa i Srbiji“.

„Naravno da su neki pametni politički savetnici to uspeli da uvežu u jednu političku malipulaciju, pokušavajući da nanesu političku štetu predsedniku Republike. Ali, želim da kažem vama i celokupnoj javnosti da je to politička konstrukcija i izmišljotina. Iz političkog ugla nekoga ko je to smislio, to zvuči zanimljivo“, rekao je za Danas Momirović.

Na pitanje zbog čega je voz stajao, ako razlog za njegovo zaustavljanje nije bio kvar ili neki drugi problem na pruzi, što je za Danas, ranije i zvanično, potvrdila uprava „Srbija voza“, ministar je odgovorio:

„Iz „Srbija voza“, preduzeća koje prevozi putnike, kažu da nije bilo problema na vozovima. Problem je bio na infrastrukturi železnice“.

Na pitanje koji su to „problemi na infrastrukturi“ zaustavili voz, on nije znao da odgovori jer, kako je naveo „za to nije dovoljno kvalifikovan“.

„Bilo bi neozbiljno od mene da informacije o tome iznosim na ovakav način. Bio bih neozbiljan da iznosim podatke o tome, jer nisam dovoljno kvalifikovan“, uzvratio je Momirović i poslužio se starim trikom političara koji, kada nešto ne žele da saopšte javnosti, obećaju da će tražene podatke o tome kasnije dostaviti novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari