Voz u Valjevu stajao duže od dva sata zbog Vučićeve posete 1Voz/Foto: Nenad Kovačević/Danas

Putnički voz, koji je jutros oko osam časova krenuo iz Kosjerića u Beograd, bio je zaustavljen u Valjevu zbog, kako su Danasu dojavili putnici koji su bili u tom vozu, „Vučićevog prisutva početku gradnje fabrike Bicerbe u tom gradu.

Putnici su se, kako on svedoči, snalazili kako je ko znao i umeo, a neki su autobusima nastavili putovanje ili su se njima vraćai kući.

„Iz Kosjerića je voz krenuo po redu vožnje. Niko nam ništa nije rekao. Voz je stigao u Valjevo i preko razglasa se oglasio, valjda, kondukter i rekao da imamo pauzu od pet minuta do kretanja voza. Međutim, posle deset minuta, prošao je kondukter kroz voz i rekao da voz neće kretati naredna dva ili tri sata, jer Vučić u Valjevu otvara neku fabriku“, svedoči za Danas putnik iz tog voza.

On dodaje da su svi putnici izašli iz voza, a da se on vratitio autobusom u Kosjerić.

„Neverovatno je to da nije bilo nikakvog zvaničng obaveštenja o tome da voz neće kretati dva ili tri sata iz Valjeva.  Mnogi putnici, među kojima su bili stariji ljudi, bili su ogorčeni i žalili se da neće stići na zakazane preglede kod lekara u beogradskim klinikama“, svedoči za Danas putnik iz tg voza.

U Železničkoj stanici Valjevo, Danasu je potvrđeno da je kompozicija stajala u toj stanici dva i po sata, ali su odbili da kažu da li se to dogodilo zbog Vučićeve posete i njegovog otvaranja fabrike BICERBE u tom gradu.

„Voz je stajao dva i po sata, jer je bio zatvor pruge“, rečeno je Danasu u Železničkoj stanici Valjevo.

Na molbu da objasne šta znači „zatvor pruge“, rekli su da „to znači da, u to vreme, nijedan voz nije išao od Lajkovca do Valjeva“, odnosno da je železnički saobraćaj na toj deonici bio u prekidu.

Na pitanje da li je tačno to da je voz stajao zbog posete Vučića tom gradu i njegovog otvaranja fabrike, Danasu je rečeno da „to oni ne znaju i da to treba da pitamo nadležne u Železnicama Srbije“.

Beda od države 

„Mi smo beda od države. Zatvorii su prugu zbog Vučila koji je otvarao fabriku u Valjevu. I ja sam imao zakazani poslovni sastanak u Beogradu, ali nisam uspeo da stignem na njega i vrazio sam se u Kosjerić“, naveo je za Danas putnik iz voza.

Zatečeni pitanjem u pres službi predsednika Srbije

U press službi Predsednika Srbije bili su zatečeni pitanjem da li je tačno da je zaustavljen voz u Valjevu, zbog Vučićevg dolaska i njegovog prisustva početku gradnje fabrike u tom gradu i naveli da on nemaju takvu informaciju, da će to proveriti i Danasu, tokom dana, dostaviti tražene podatke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari