Monarhisti za normalizaciju izbornih uslova 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) čvrsto stoji na stanovištu da je razgovor o izbornim kolonama bespredmetan dokle god vladajuće stranke ne pokažu na delu želju za saradnjom sa opozicijom na normalizaciji izbornih uslova, saooptila je danas ta politička stranka.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović kaže da se ne radi o malom poboljšanju izbornih uslova, nego o normalizaciji, jer je ambijent kakav je bio na prošlim izborina, „daleko od normalnog“.

„Ponovo smo svedoci, posle svega što se desilo, upisa novih glasača iz Male Krsne sa lažnim prebivalištima u Beogradu, funkcionerske kampanje, kruženja lista sa sigurnim i kapilarnim glasovima po preduzećima i ucenjivanja zaposlenih, a medijske manipulacije tabloida kao da dobijaju novi zamah“, , izjavio je Mihailović.

Po njegovim rečima, u takvim uslovima, nema ni govora o slobodnim izborima.

„Nedavna najava Aleksandra Šapića da će vladajuća stranka i njeni sateliti održati izbore bez opozicije i bez primene preporuka OEBS jasno govori da smo na ivici otvorene diktature i da su izbori potpuno obesmišljeni. Cela opozicija se mora složno i odlučno tome suprotstaviti“, zaključuje Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari