Monasima sa Kosova preti deportacija

Ostavite komentar


  1. Jedino rešenje je da se u konačnom dogovoru postigne eksteritorijalnost SPC i njenih Metoha. U suprotnom će kao i u svim Ex YU republikama srpska baština biti njihova baština (članstvom u UNESKO) a monasi i vladike čak biće hapšeni, osuđivani i proterivanje kao u Severnoj Makedoniji i CG. Dakle eksteritorijalnost i koridor prema Srbiji preko Mokre Gore na severu i Binačke Morave na istoku KiM poput onog koridora Žepe kroz Republiku Srpsku.
    Inače je na delu albanizacija svih istorijskih spomenika, osim onih koji su pod zaštitom UNESKO i da zatiranje svega što je srpsko, tako da u mojoj Peći više ne postoje dokazi da su tu ikada živeli Srbi osim ulice Dimitrija Tucovića i kuće Borisa Vukmirovića.

  2. Ma vadi ri drzavnu (Kosovsku) licnu kartu, i nemoj da zamajavas narod, jer si tamo da sluzis Bogu a ne politici!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.