Možda već u januaru raspišem izbore za Beograd 1Foto: FoNet

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će izbore za Grad Beograd raspistati u zakonskom roku i najavila da je moguće da će to biti već u januaru naredne godine.

„Od 30 do 60 dana nakon raspisivanja izbora biće omogućena kampanja“, rekla je Gojkovićeva gostujući u emisiji Upitnik na RTS-u. Na konstataciju novinarke da je zakonski rok da izbori budu u martu naredne godine, Gojković je rekla da je moguće da će u januaru raspisati izbore.

„To se uklapa u zakonske rokove. Ja nisam osoba koja je ikada prekršila bilo koji zakon, a pogotovu ne izborne zakone“, rekla je Gojković.

Ona je u Upitniku na RTS rekla da su poslanici dobrovoljno dali izjave policiji o tome kako je poslanik Dveri Boško Obradović kompjuterskim „mišem“ na sednici Administrativnog odbora gađao predsednika tog tela Aleksandra Martinovića.

Maja Gojković je za RTS istakla da „niko na silu nije uzeo izjavu“ od poslanika.

„Poslanici su bili obavešteni i očigledno su želeli da dođu pripadnici MUP-a i da izjave u svojstvu svedoka daju u Skupštini. Zamislite šta bi bilo da su otišli u stanicu policije i tamo dali izjavu?“navela  je Gojković.

MUP je ranije saopštio da su na informativni razgovor pozvani poslanici svih političkih stranaka koji su bili na sednici tog odbora, i da je s tužiocem dogovoreno da se svi razgovori obave u Skupštini Srbije zbog obaveza poslanika.

Komentarišući kritike opozicije da primenjuje dvostruke aršine, i da kasni sa zakazivanjem sednica Skupštine, Gojković kaže da „savršeno“ poštuje Poslovnik.

„Sednica se po pravilu zakazuje sedam dana ranije, a može i 24 časa ranije. Savršeno poštujem Poslovnik koji su stvorili oni koji su danas u opoziciji i koji ne žele da ga pročitaju“, kazala je predsednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari