MSP Japana: Normalizacija odnosa kroz dijalog Beograda i Prištine doprineće miru regiona 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Normalizacija odnosa kroz dijalog Beograda i Prištine uz podršku EU doprineće miru i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, saopšteno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Japana.

Japan, kako se navodi, pozdravlja dijalog na nivou lidera uz podršku EU, između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija u Briselu 27. februara, gde su se obe strane saglasile da nisu potrebne dalje diskusije o predlogu EU „Sporazum o putu normalizacije između Kosova i Srbije“.

Dodaje se da Japan očekuje da se Beograd i Prištna konstruktivno angažuju na sprovođenju sporazuma.

„Japan podržava snažno ujedinjenu Evropu u okviru osnovnih vrednosti i podržava reformske napore zemalja zapadnog Balkana ka članstvu u EU u okviru `Inicijative za saradnju na zapadnom Balkanu`. U okviru ove inicijative, Japan će nastaviti da podržava stabilan razvoj regiona Zapadnog Balkana na njegovom evropskom putu“, navodi se u saopštenju portparolke japanskog MSP Hikariko Ono.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari