MUP: Prijavljena 344 događaja na dan izbora, manje nego na glasanju aprila 2022. 1Foto: A. L./Danas

Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) su na dan izbora 17. decembra prijavljena 344 događaja vezana za izborni proces što je manje u odnosu na glasanje održano 3. aprila prošle godine, a u 18 slučajeva nadležna tužilaštva su kvalifikovala postojanje krivičnih dela, saopštio je danas MUP.

Policijska uprava za grad Beograd je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu podnela dve krivične prijave protiv dve osobe zbog nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi ili javnom skupu, kao i krivičnu prijavu protiv jedne osobe za tešku krađu.

Kragujevačka policija podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog nasilničkog ponašanja, kao i krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog uništavanja dokumenata o glasanju.

Policijska uprava u Kraljevu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog krivičnog dela iznošenje ličnih i porodičnih prilika kao ii krivičnu prijavu protiv dve osobe zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.

U Leskovcu je policija podnela nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju dok je niška policija podnela jednu krivičnu prijavu zbog krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem.

Policijska uprava u Novom Sadu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv tri osobe zbog izvršenog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, kao i jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.

U Pančevu je policija podnela nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari dok je u Somboru podnela krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju, kao i jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Policijska uprava u Užicu podnela je nadležnom osnovnom javnom tužilaštvu dve krivične prijave zbog izvršenog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju dok je policija u Čačku podnela jednu krivičnu prijavu zbog izvršenog krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Iz MUP-a su naveli da su protiv 10 osoba podnete prekršajne prijave zbog vređanja, vršenja nasilja, pretnje ili tuče, nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja, svađe, vike i buke na javnom mestu i zbog narušavanja reda na biračkom mestu.

U 158 slučajeva, nadležna tužilaštva su naložila dostavljanje izveštaja o prijavljenim događajima.

Iz ministarstva su naveli da su postupali po svim prijavama i da su evidentirali sve prijavljene događaje u skladu sa odredbama Zakona o evidencijama i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari