Mustafa: Duge kolone na prelazu Merdare, zbog toga što Srbija ne poštuje Briselski sporazum 1Ilustracija Foto: Kosovo-Police/FB

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Ekrem Mustafa izjavio je da su duge kolone na prelazu Merdare stvorene zbog toga što Srbija ne poštuje Briselski sporazum, dodavši da kosovska strana radi sa povećanim kapacitetima.

Mustafa i direktor Odeljenja granične policije Kosova Šaban Guda, koji su danas posetili prelaz na Merdaru, upoznati su sa izazovima sa kojima se policijski i carinski službenici susreću. Pohvalili su mobilnost Kosovske policije i carine u vreme kada je tokom letnje sezone povećan broj putnika.

„Kolone su nastale zato što Srbije ne poštuje briselske sporazume, a kosovska strana radi sa povećanim kapacitetima i tu nema problema, pa za automobil koji čeka na kontrolnoj tački Kosova kontrola traje tri do pet minuta“, kazao je Morina, prenosi Kosovo onlajn.

On je dodao i da srpska strana još nije prebačena u novi objekat zajedničkog graničnog prelaza Merdare, koji je izgradio UNOPS, a sunarodnike je pozvao da koriste druge prelaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari