Mustafa: Korekcija granica znači vraćanje Preševske doline Kosovu

Učesnik sastanaka sa Hašimom Tačijem za Danas o definisanju pozicije tri opštine s juga Srbije

Ostavite komentar


  1. Najbolje je vratiti kartu iz 1350. kad su celo Kosovo i teritorija današnje Albanije bili srpski.

    1. @Dule Silni***A možda je još bolje vratiti karte sa granicama iz 9.-13. veka za vreme Bugarskog carstva na prostoru Kosova,ili one s’ kraja 19.veka za vreme Kraljevine Srbije (bez Kosova u svom sastavu) ?

  2. Ponavljam, niste se 1956. ili 1959.god. izdvojili iz autonomne oblasti KiM izdvojili zbog želje za poboljšanje nacionalne strukture u korist Srba (u međuvremenu se zabranili povratak 300.000 Srba „Kolonista“ i uvezli isto toliko Albanaca iz Albanije) već su vas „Trampili“ za Ibarski Kolašin i Zvečan, Trepču, Lešak i Leposavić, za rad Hidrosistema Ibar-Lepenac i jezera Gazivode kao i Jadranske Magistrale koja je trebala da se tunelom kroz Čakor, poveže Crnu Goru, Peć i Prištinu.
    Dakle. Ako se vraća na stanje administrativnih granica A. O. KiM pre 1956/59.god. treba Srbiji vratiti ono što je uvek bilo srpsko još od Otomana (nisu bili u sastavu Kosovskog Sandžaka) ni za vreme Musolinijeve Sqiperija e Madhe već su Ibarski Kolašin i Trepča bili u Nemačkoj okupacionoj zoni.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.