Na listi Moramo troje kandidata iz Zrenjanina i Novog Bečeja 1Foto: Koalicija Moramo

Koalicija „Moramo-Akcija ekološki ustanak-Ćuta-Ne davimo Beograd-Nebojša Zelenović“ predala je listu za republičke izbore na kojoj je troje kandidata iz srednjeg Banata.

Na listi, koju predvodi Aleksandar Jovanović Ćuta, predloženo je dvoje Zrenjaninaca i jedan kandidat iz Novog Bečeja.

Na 26.mestu predloženih kandidata je zrenjaninski poljoprivrednik Dragan Kleut, koga je na ovo mesto delegiralo udruženje Skupština slobodne Srbije, čiji je član.

Kleut je u ovoj organizaciji predsednik odbora za poljoprivredu, a godinama predsedava Savezu udruženja poljoprivrednika Banata. Poznat je po borbi za prava ratara i poljoprivrednika.

Na listi Moramo troje kandidata iz Zrenjanina i Novog Bečeja 2
Foto:M.P.

Učestvuje i predvodi najnovije proteste poljoprivrednika zbog previsokih cena đubriva i goriva a premalih subvencija. Poznat je i po tužbi protiv nemačkog Tenisa i države, koju je sa banatskim ratarima poveo i dobio pred Upravnim sudom.

Kao kandidat predložena je i Teodora Gavran, frilenserka poreklom iz Zrenjanina, preciznije Perleza, koja se nalazi na 52.mestu liste.

Na listi Moramo troje kandidata iz Zrenjanina i Novog Bečeja 3
Foto: Čuvari vatre

 

Javnost je Teodoru upamtila po kampovanju ispred Skupštine Srbije, kada se sa kolegama iz udruženja „Čuvari vatre“, koje okuplja radnike na internetu, borila za prava frilensera.

Plaćanje poreza državi radnika na internetu bio je povod da Teodora bude organizator tog protesta i pozove kolege da se ne plaše pritisaka i činjenice da je država spremila 40.000 poreskih prijava za frilensere.

Sem toga, ona je aktivistkinja udruženja „Belorepan“ iz Perleza, koju je policija u Zrenjaninu pratila prošle godine kada je sa kolegama otkopala opasan, plastični otpad kod fabrike Fetijansuje u Perlezu koji je umesto u reciklaži završio na banatskim oranicama.

Treći kandidat je Ileš Bečei, vojni penzioner, iz Novog Bečeja, koji je u poslednje vreme aktivan u promeni naziva ulica u ovom gradu. On je na 189. mestu liste kandidata koalicije moramo za republičke izbore.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari