Na narednoj sednici Skupštine izbor liste kandidata za članove Saveta REM-a 1Foto: Beta/MILAN TIMOTIĆ/MO

Na sednici Skupštine Srbije zakazanoj za utorak, 21. decembar poslanici će između ostalog odlučivati o listi kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), saopšteno je iz parlamenta.

Kako se navodi u današnjem saopštenju, na sednici će se raspravljati i o izmenama i dopunama Zakona o utvrđivanju druge garantne šeme kao mere dodatne podrške privredi usled produženog negativnog uticaja pandemije bolesti kovid-19.

Pred poslanicima će se naći i predlozi zakona o inovacionoj delatnosti, o tržištu kapitala i o kulturnom nasleđu, koje je podnela Vlada Srbije.

Na sednici će se raspravljati i o izmenama i dopunama zakona o prosvetnoj inspekciji, o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, kao i o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Skupština Srbije razmatraće i izmene i dopune zakona o elektronskom fakturisanju, o posebnim ovlašćenjima radi efikasne zaštite prava intelektualne svojine, Zakona o elektronskim medijima.

Na dnevnom redu biće i Okvirni sporazum Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije za Projektni zajam – Univerzitetska infrastruktura o zajmu „LD 2.079 (2021)“, kao i kineske „Eksport-Import“ banke i Srbije o zajmu za projekat izgradnje državnog puta Loznica-Valjevo-Lazarevac, za deonicu Iverak-Lajkovac.

Poslanici bi trebalo i da potvrde sporazum Vlade i EU o učešću Srbije u programu Kreativna Evropa, kao i sa vladom Kambodže o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Na sednici parlamenta zakazanoj za četvrtak, 23. decembar, poslanici će razmatrati predlog odluke o izboru na funkciju javnih tužilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari